De beste trouwfotograaf kiezen is geen exacte wetenschap. Zo veel is immers afhankelijk van stijl, smaak en hoe het contact verloopt. Daarom: wie voor een ander de beste trouwfotograaf is, hoeft dat nog niet voor jou te zijn.  Dus hoe kies je dan voor jullie de beste match? Dat lees je hieronder. 


De beste trouwfotograaf voor jou

Wie voor jullie de beste trouwfotograaf is, is helemaal afhankelijk van wat jullie samen mooi vinden en belangrijk vinden op de dag, én daarna. Hieronder heb ik op een rij gezet welke zaken belangrijk zijn om naar te kijken bij het kiezen van een goede fotograaf. 


Licht

Iedere fotograaf heeft zijn eigen stijl. Die stijl zie je terug in wát een fotograaf fotografeert, hoe hij het fotografeert en hoe de nabewerking is. Sommige fotografen houden van een hele lichte stijl: veel wit, veel zon. Dit geeft foto’s vaak een engelachtige sfeer. Zoals je op mijn site kunt zien, hou ik meer van de gezelligheid en sfeer van weinig licht. Ik vind dat de romantiek en intimiteit dan extra naar voren komt. 


Kleur

Wil je foto’s met heel felle kleuren of hou je van de meer vintage stijl waar de kleuren subtieler zijn? Ik vind het belangrijk dat huidskleur en belangrijke kleuren in jullie thema helemaal kleurecht zijn: heb je een mooie rode lippenstift op, dan zijn je lippen op mijn foto’s ook datzelfde mooie rood. Verder houd ik wel een gedempte kleurintensiteit. Ik focus me echt op de liefde en sfeer tussen jullie, en wil niet dat felle kleuren daarvan afleiden. 


Journalistiek of artistiek?

Vind je het mooi als een fotograaf alle details van een dag vastlegt of wil je een intiem sfeerverslag? Journalistieke bruidsfotografie probeert een waarheidsgetrouw verslag van de dag te leveren: artistieke fotografie probeert een zo mooi mogelijk verslag van de dag te maken. 


Veel hiervan is afhankelijk van hoe je de foto’s later wil gebruiken. Wil je bij wijze van spreken een heel mooi kunstwerk aan de muur, dan past artistiek waarschijnlijk beter bij je. Wil je meer een uitgebreid en gedetailleerd verslag, kun je beter voor de journalistieke aanpak gaan. 


Contact met de fotograaf

Natuurlijk gaat het om de foto’s, maar evenzo belangrijk is hoe een fotograaf zich gedraagt. Hoe is het contact? Gaat dat soepel en professioneel? Hoe gedraagt een fotograaf zich op de dag: is hij of zij heel aanwezig of zie je hem/haar bijna niet? Wat bij jullie past, maakt voor jullie de beste trouwfotograaf. 


Prijs

Heel eerlijk: prijs zegt lang niet altijd iets over kwaliteit. Zoals met alle kunstzinnige beroepen varieert de prijs van fotografen ontzettend. Als je fotografie op je bruiloft belangrijk vindt (en dat vind je waarschijnlijk anders las je dit artikel nu niet), kijk dan éérst naar wat bij jullie past en daarna pas naar de prijzen. Heb je dan de perfecte match gevonden, maar past het (net) niet in het budget?  Overweeg dan eens om de fotograaf voor minder uren te laten komen: alleen op het moment dat voor jullie het allerbelangrijkst is, bijvoorbeeld de first look en ceremonie. Voor de andere momenten vraag je dan een hobbyist. Zo heb je toch van de belangrijkste momenten de prachtige foto’s die je zo graag wil. Je ziet, wie in Nederland de beste trouwfotograaf is, is niet eenduidig te zeggen. Maar als je over bovenstaande punten goed nadenkt en daarbij de juiste fotograaf zoekt, weet je zeker dat je in elk geval de beste trouwfotograaf voor jullie dag hebt. 


Kijk ook vooral rond op mijn site om een goed beeld van mijn stijl te krijgen. Wil je een hele andere stijl? Kijk dan eens op [invoegen betrouwbare site, zoals PerfectWedding].