1 of 4

Jaaroverzicht 2015

Het jaar is bijna voorbij. Zowel het jaar 2015, als mijn 32ste levensjaar. Morgen hoop ik jarig te zijn!
En wat een jaar was het! Had je me aan het begin van het jaar gevraagd hoe ik er in December voor zou staan, had ik nooit durven uitspreken dat ik het jaar zou afsluiten met een fulltime job als fotograaf. Aan het begin van het jaar was fotografie iets wat ik ‘ernaast’ deed. Ik werkte met hart en ziel in de hulpverlening en begeleidde jonge moeders in Rotterdam op weg naar een zelfstandig leven. Een intensieve, maar tegelijkertijd prachtige baan. Niet in de laatste plaats een leuke baan, omdat ik in een heel fantastisch team werkte.
Omdat de zomer al aardig vol liep met bruiloften, besloot ik in de zomer om 4 maanden verlof op te nemen van mijn werk en me alleen maar te focussen op fotografie.

Voordat het zo ver was volgde ik, begin van dit jaar, een workshop bij Studio Damon en dat was een hele goede investering! Damon is niet alleen een fantastische fotograaf, maar ook een man die je met passie en enthousiasme leert kijken naar licht en zoeken naar momenten. Mijn fotografie is sinds die workshop enorm veranderd. Voor wie mij al langer volgt, is dit vast wel opgevallen. Meer emotie, rauwere beelden en meer spelen met licht.

Vervolgens heb ik dit jaar 18 bruiloften vastgelegd en enorm veel andere shoots gedaan en elke keer weer leer bij. Ik geniet elke keer weer als ik zie dat mensen zich durven te geven voor de camera. Dat mensen zichzelf durven te zijn, liefde laten zien en dat ik een stukje in hun ziel mag kijken. Ik geniet van de bruiloften, met alle mooie momenten, dikke tranen en ongedwongenheid. Ik geniet van al het moois wat ik te zien krijg op bruiloften. Decoratie die tot in de details is uitgewerkt, een jurk die met liefde is uitgekozen en locaties die passen bij de sfeer van de bruiloft. Elke bruiloft kom ik fysiek gesloopt, maar vol energie en met een enorme glimlach op mijn gezicht thuis. Het is heel hard werken, maar nog veel harder genieten!

Afgelopen Oktober, toen de werkdruk op mijn werk als hulpverlener toe nam en de aanvragen voor 2016 binnen bleven komen, heb ik de knoop doorgehakt: ik heb ontslag genomen bij mijn werkgever en ben sinds 1 November (na 10 jaar) geen hulpverlener meer. Of dat in de toekomst ooit wel nog het geval zal zijn, zal de toekomst leren. Voor nu is dit de beste keus die ik kon maken.

Ik heb het afgelopen jaar veel toffe mensen ontmoet, inspirerende collega’s leren kennen en fantastische nieuwe vrienden gemaakt. Het is soms lastig dat je als fotograaf veel alleen werkt. Ik klets nogal graag en dat mis ik nog wel eens als ik thuis achter mijn computer zit te editten. Gelukkig ben ik niet de enige fotograaf die daar last van heeft en heeft Facebook een gezellige chat functie. Niet altijd even effectief, wel zo gezellig. Daarnaast spreek ik geregeld af met collega’s – soms om van elkaar te leren en soms gewoon voor de gezelligheid.

Ik kijk er heel erg naar uit om volgend jaar focus te hebben. Niet meer 2 banen die mijn aandacht vragen, maar alleen maar fotograferen. Ik geloof dat het goed is voor mij, mijn gezin, maar ook voor de kwaliteit van mijn fotografie. Met al 19 bruiloften op de agenda voor 2016, zit deze al bijna vol. Mocht je dus nog gaan trouwen volgend jaar en je zou mij er graag bij willen hebben als fotograaf, wees er dan snel bij!

Voor nu rest mij niks anders dan iedereen enorm te bedanken voor de support! Bijna 1400 likes op mijn facebookpagina is echt hartverwarmend! Soms word ik stil van alle enthousiaste en lieve reacties die ik krijg op foto’s en posts. In mijn altijd aanwezige onzekerheid is dit soms heel fijn om te lezen, dus ik hoop dat ik volgend jaar ook weer op jullie kan rekenen.
Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling en dat 2016 een jaar mag zijn waarin je liefde en zegen zult ervaren.
Be blessed and be a blessing!

Ik heb geprobeerd een klein overzicht te maken van het afgelopen jaar, maar dat valt dus niet mee! Teveel om uit te kiezen en ik ben echt verschrikkelijk slecht in selecteren (een van mijn leerdoelen voor volgend jaar).
Maar goed, toch, geniet mee van dit kleine overzicht van mijn afgelopen jaar. Het is gewoon een beetje kriskras door elkaar heen. Trouwen, lifestyle en zelfs mijn eigen kids tussendoor. Niet perse alleen de mooiste foto’s, maar wel de foto’s die me bijgebleven zijn. 

jaaroverzicht 2015 jaaroverzicht 2015 jaaroverzicht 2015 jaaroverzicht 2015jaaroverzicht 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *